Deze familiefietstocht van 38 km  vertrekt vanuit Merksplas kolonie bij taverne colonie 7. Nadat je hebt ingeschreven kijk je naar de meestal grappige, leerrijke maar soms ook spannende film over een klas die samen met de juf, de meester en een clown de tocht rijdt. De meester is verliefd op de juf, de clown haalt allerlei fratsen uit en dat is allemaal niet naar de zin van de directeur. De legende van de landloper wordt verfilmd en tussendoor kom je van alles te weten over de eigen omgeving en de verkeersborden.

De inschrijvingen zijn beperkt in de tijd omwille van social distancing.

Je kan het boekje(nieuwe versie) en de correctiesleutel  downloaden. Dit is opgesteld a.d.h.v. de eindtermen. De kinderen zullen dus al fietsend hun eigen omgeving ontdekken. De weg kan je downloaden zodat je deze kan volgen via je smartphone, Garmin, mio,…..

 Je kan je laten grimeren en op de foto met de clown. Tevens kan je vrijblijvend  inschrijven voor het koortontbijt, het koortmenu en een picknick. Tijdens de tocht krijg je dan ook nog de kaart, leuke maar ook leerrijke opdrachten, een ijsje en een drankje. Dit alles voor de prijs van 4 euro voor de eerste deelnemer, vanaf de tweede slechts 3,5 euro. Fietsen zijn ook te huur. Dit allemaal met respect voor social distancing.

Je zal ook een wandeling van 4km kunnen maken op Merksplas kolonie die tevens vertrekt bij colonie7. De kinderen zoeken tijdens de tocht afbeeldingen die met de film iets te maken hebben.

KOORT
© 2022. Alle rechten voorbehouden